MindBoost Thomas Thørner

Hvordan ser dit arbejdsmæssige liv ud?

Vi kender det allesammen. Den ene dag tager den anden, og vi gør nøjagtig det, vi plejer. Vi har en følelse af travlhed, og prioriterer derfor alle de presserende opgaver. Det efterlader sjældent tid til refleksion og eftertanke i forhold til ens arbejdsmæssige situation. Typisk skal der noget ekstraordinært til, før vi stopper op, og mærker efter. Det kan være stress eller anden sygdom. Men er det virkelig nødvendigt, at vi skal helt derud, hvor vores krop er nødt til at trække hårdt i håndbremsen, så vi forstår alvoren af det?

Spørgsmål som:

  • Er der balance i hele dit liv?
  • Kender du dit “Hvorfor”, og har du bygget dit liv på det?
  • Er du bevidst om dine udviklingsområder, og arbejder du aktivt med dem?
  • Er du herre over eget liv?
  • Har du overhovedet en karriereplan, og hvis du har, følger du den så aktivt?
  • Trives du med din leder, dit team og dine arbejdsopgaver?

Er spørgsmål, der typisk dukker tydeligt op, når man stopper op, hvad enten det er ved eget valg eller af nød. Relevante spørgsmål, der sjældent i den travle hverdag bliver prioriteret.

Udfordringen er bare, at når man vælger ikke at rette fokus mod sig selv, så vil man ofte slide sig selv op.

Jeg var selv en af de ledere, der kørte derud af med 100 km/t. Succes på succes blev opnået og jeg havde fuld fart på karrieren. Indtil en dag, hvor min krop sagde fra. Det resulterede i en stresssygemelding – en pause fra det liv, som man kendte. Desværre var jeg ikke specielt dygtig til at tage mig selv alvorligt. Jeg hvilede, og slappede af, og langsomt fik jeg det bedre. Derefter startede jeg forfra igen. Ind i ræset, som om intet var hændt. Det gik hverken værre eller bedre, at efter 5-6 år, så var jeg i samme situation en gang til, denne gang med endnu flere symptomer. Hvad er det man siger om definitionen af sindsyge? At gøre det samme igen og igen og forvente et andet resultat.

Jeg fik heldigvis hjælp af en rigtig god person, der fik mine øjne op for, at den måde jeg levede mit liv på, blot ville give det samme reultat igen og igen. Det fik mig til at tænke. Når jeg engang sidder som gammel og kigger ud over vandet, hvad ønsker jeg så at tænke tilbage på? Hvad vil jeg gerne have opnået? Hvad vil jeg være stolt af, og hvilken rollemodel og forbillede vil jeg gerne have været for mine børn?

Det fik mig til at stoppe helt op og mærke efter. Processen var ikke nem, og jeg havde aldrig klaret den alene. Alle de ting, der dukker op, og som man helst er foruden er vanskelige at håndtere alene. Ærlighed overfor en selv er sjælden let.

Jeg kom igennem processen og er idag markant mere glad og tilfreds. Jeg er ikke længere den “sure” og trætte far, den snerrende ægtemand, der intet overskud har. Jeg laver noget i min hverdag, som jeg brænder 100% for, og jeg sætter selv rammerne. Det har været en af mine vigtigste værdier – nemlig frihed.

Når du bliver coachet på din karriere og valg af liv, så tager vi udgangspunkt i dine personlige styrker, dine talenter og værdier, da de danner hele fundamentet for din trivsel. Vi kigger ind i, hvem du virkelig er, hvad du kan og hvad du virkelig brænder for.

Så uanset om du er træt af dit job, bekymret for at miste det, allerede har mistet det, har følelsen af karrieremæssigt at være på rette vej eller blot er nysgerrig på et eftersyn af dit arbejdsmæssige liv, kan karrierecoaching hjælpe dig.

Andre emner, som vi typisk kan tage op kan være:

  • Prioritering af tid
  • Personligt lederskab
  • Udviklingsområder
  • Relationer til medarbejdere, kolleger, leder
  • Kommunikation
  • Balance
  • Hvad der ellers måtte fylde hos dig

Så hvis du ikke føler, at dit liv er toptunet. Hvis du går med følelsen af at være fanget i et hamsterhjul, eller du trænger til at blive udfordret på dine valg, så kontakt mig idag. Hvis jeg kan lave de forandringer, der skal til, kan du også. Du skal muligvis blot hjælpes på vej.